США спростували заяви про причетність Туреччини до нафтобізнесу ІДІЛ

Сполучені Штати відкидають можливість причетності турецької влади до незаконного нафтобізнесу, який веде терористична організація "Ісламська держава".

Так прокоментував відповідні звинувачення з боку міністра оборони Ізраїлю офіційний представник Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми не згодні з такою оцінкою", - наголосив Тонер.

За його словами, США не бачили жодних ознак, які могли би вказувати на це. Водночас, він не став заперечувати, що контрабанда нафтою має місце в регіоні.

Тонер підкреслив, що Сполучені Штати "заперечують припущення, що турецька влада певним чином надає підтримку ІДІЛ у контрабанді нафтопродуктів", наголосивши, що подібні операції позбавлені економічного сенсу.

Нагадаємо: міністр оборони Ізраїлю Моше Яалон, перебуваючи з візитом в Афінах, заявив у вівторок, що ІДІЛ "отримує турецькі гроші за нафту впродовж дуже-дуже тривалого періоду". Крім того, за його словами, Анкара дозволяє джихадистам переміщатися з Європи до Сирії та у зворотному напрямі, а бойовики ХАМАС і досі мають притулок у Туреччині.