Сніговий шторм пішов зі сходу США, спричинивши загибель 37 людей

Потужний сніговий шторм, який охопив напередодні більшу частину східного узбережжя США, минув свою активну фазу, забравши життя, в загальній кількості, 37-ми людей.

Влада на місцях докладає додаткові можливості для ліквідації наслідків стихії, передає власний кореспондент Укрінформу в Вашингтоні.

"Щонайменше 37 осіб загинули під час шторму, чверть мільйона користувачів були відрізані від електропостачання, на дорогах зареєстровано сотні аварій", - констатував у понеділок погодний веб-сайт The Weather Chanel.

Як повідомляють місцеві служби, в основному люди загинули від переохолодження на дорогах. Також мали місце фатальні випадки з особами, які були залучені до прибирання снігових заметів.

За інформацією метеорологів, середній рівень снігових опадів у американській столиці сягнув 76 см. Найвищий рівень - 102 см - був зафіксований в сільській місцевості Західної Вірджинії.

У самому Вашингтоні та прилеглих районах розчищені головні автомагістралі, щоправда на більшості доріг доступні для пересування лише вузькі проїзди для в одну-дві лінії.

На ліквідацію наслідків стихії місцевій владі знадобиться кілька днів, а поки на вівторок та середу скасовані заняття в школах. Столичний метрополітен, який на вихідні був вимушений закрити рух, пообіцяв повністю відновити сполучення у вівторок.

Місцева влада закликає городян використовувати здебільшого громадський транспорт, щоб зменшити ризики заторів на дорогах.