Меркель і Давутоглу обіцяють тісно співпрацювати в питанні біженців

Канцлер ФРН Ангела Меркель і прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу мають намір тісно співпрацювати в питанні біженців, нелегальної міграції та контрабандистів.

Про це вони заявили в Берліні на прес-конференції по закінченні німецько-турецьких міжурядових консультацій у п'ятницю, передає кореспондент Укрінформу в ФРН.

"Ми будемо дуже інтенсивно, також до середини февреля, працювати в цьому напрямку і підтримувати Туреччину там, де це потрібно", - заявила Меркель.

До 18 лютого турецький уряд і Єврокомісія мають підготувати конкретні проекти. Зокрема, це стосується допомоги Туреччині у створенні робочих місць для сирійських біженців, кількість яких у цій країні перевищує 2,5 млн на 70-мільйонне населення. Канцлер похвалила Анкару за ті кроки, які вона вже робить по реалізації прийнятого 29 листопада плану дій між Туреччиною та ЄС. Меркель в черговий раз нагадала, що Брюссель зі свого боку виділяє Туреччини 3 млрд євро на покращення життя біженців на її території.

За словами німецького канцлера, агентство Frontex повинно здійснювати спільну роботу з турецькими колегами. Меркель вважає, що люди повинні мати можливість потрапляти в Європу, не ризикуючи при цьому своїм життям.

Давутоглу зі свого боку запевнив, що його країна «намагається робити все можливе, щоб внести свій внесок» у виконання прийнятих 29 листопада в Брюсселі обіцянок, що турецькою стороною прийняті нові заходи для полегшення життя біженців та надання їм нових можливостей.