У Кишиневі протестувальники прийшли з позовом до КС

Кілька тисяч маніфестантів - представників проросійської «Нашої партії», Партії соціалістів і Громадянської платформи «Гідність і правда» - прийшли до будинку Конституційного суду Молдови.

Лідери протестів - Ренато Усатий («Наша партія»), Ігор Додон (Партія соціалістів) і Андрій Нестасе (Громадянська платформа) - подадуть до Конституційного суду позов про скасування процедури голосування в парламенті з затвердження нового молдавського уряду, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

Як повідомив лідер соціалістів Додон, голосування було незаконним, без дотримання регламенту парламенту. Після подання позову маніфестанти підуть до будинку державної резиденції, де запланована зустріч лідерів протестів з головою парламенту Андріаном Канду.

Головна транспортна магістраль молдавської столиці - бульвар Штефана Великого - закрита. Жодних інцидентів поки що не зареєстровано.

Нагадаємо, після затвердження уряду під керівництвом Павла Філіппа в середу ввечері, 20 січня, в Кишиневі почалися масові антиурядові акції протесту, організовані Громадянською платформою «Гідність і правда», Партією соціалістів і «Нашою партією».

Протестувальникам вдалося прорватися через поліцейські кордони у будинок парламенту, проте згодом їх витіснили з будівлі правоохоронці.

У результаті зіткнень між протестувальниками і представниками поліції 10 осіб отримали травми різного ступеня тяжкості.

За фактом масових заворушень Генпрокуратура порушила кримінальну справу.