Байден закликав світових лідерів у Давосі розвивати середній клас

Віце-президент США Джозеф Байден закликав світових лідерів на Всесвітньому форумі в Давосі розвивати середній клас, який здатен не тільки посилити економічне зростання, але й зміцнити національну безпеку.

Про це він зазначив під час виступу на формі у середу, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Процвітаючий і зростаючий середній клас залишається головною причиною економічної й політичної стабільності", - заявив Байден.

Він підкреслив, що це потрібно розуміти не тільки з точки зору прибутку людей, але також в плані розвитку можливостей. Американський лідер звернув увагу на взаємозв'язок між успіхом середнього класу з благополуччям всіх верств населення.

"Коли середній клас почувається добре, багатим стає дуже добре, а бідні отримують сходинки нагору," - сказав він.

У цьому зв'язку, Байден назвав важливим забезпечення доступної освіти на всіх рівнях, по всьому світу – починаючи від шкіл, завершуючи отриманням спеціальної та вищої освіти. Це, за його словами, поліпшить можливості для розвитку середнього класу.

Крім того, віце-президент США наголосив на необхідності для компаній вкладати більше інвестицій у розвиток бізнесу, а також навчання та підвищення професійності своїх співробітників.

Він також виступив за створення справедливої системи податків, де кожен має платити в залежності від рівня прибутку.

Паралельно віце-президент США підкреслив, що розвинутий середній клас є запорукою національної безпеки в кожній країні. За його словами, чим більше людей поділяють переваги гідного життя, тим меншою стає загроза впливу на них хибних ідеологій.