Віце-прем'єра РФ забавляє: санкції вдарили по економіці менше, ніж падіння нафти

Уряд РФ розраховує домогтися хоча б нульового економічного зростання в 2016 році.

Про це заявив віце-прем'єр РФ Аркадій Дворкович після пленарного засідання в гонконзькому центрі Asia Society, повідомляє ТАСС.

За його словами, протягом останніх шести місяців економічне зростання в РФ було трохи більшим нуля. "Буде важко, - визнав Дворкович. - Минулого року середня ціна на нафту становила 51 долар за барель, то якщо в цьому році середня ціна на нафту буде близько 30 доларів за барель, то ми легко могли б пояснити зниження нашої економіки, але ми не хочемо так чинити".

За його словами, через санкцій з початку 2015 р. РФ втратила 0,5% економічного зростання, а через зниження вартості нафти - 3%. "Забавно, але факт той, що деякі наші партнери думають і говорять про те, що серйозно, на їх думку, вплинуло на нашу економіку - про санкції. Вони не мали такого важливого впливу, як зниження ціни на нафту. Вони мали певний ефект, він склав 0,5 п. п. економічного зростання, в той час як 3 п. п. було втрачено через зниження цін на нафту. Тож санкції вплинули, але не так сильно, як зниження вартості нафти", - заявив Дворкович.

Фото ТАСС