Керрі назвав розв'язання конфлікту в Сирії пріоритетом для США

Розв'язання конфлікту в Сирії є топ-пріоритетом для зовнішньої політики США на сьогоднішньому етапі.

Про це заявив у середу, виступаючи в Університеті Національної оборони, державний секретар США Джон Керрі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Очевидно, головним пріоритетом є конфлікт у Сирії", - наголосив Керрі, пов'язавши його з кризою біженців та поширенням насильницького екстремізму.

Що стосується боротьби з ІДІЛ, як підкреслив Керрі, США "повинні, в першу чергу, посилити нашу кампанію". Це стосується усіх 65 країн – членів Багатонаціональної коаліції, "щоб зруйнувати та знищити терористичне угруповання, відоме як ДАІШ (арабська абревіатура "Ісламської держави" – ред.)".

Глава Держдепу підкреслив, що "Ісламська держава" – це "буквальне втілення зла", додавши, що там немає нічого від держави та від ісламу. Більше того, він назвав учасників ІДІЛ "психопатами, які вбивають та гвалтують".

У цьому зв'язку глава американської дипломатії ще раз підкреслив, що Сполучені Штати є відкритими для співпраці з іншими міжнародними гравцями, наголосивши на фундаментальності політичного переходу в Сирії, тобто усуненні Башара Асада від влади та створення там перехідного уряду.

Керрі закликав, у тому числі, Іран і Росію, а також інших гравців докласти добросовісних зусиль, "щоб реалізувати Женевське комюніке, яке закликає до створення перехідного уряду єдності".