У Кишиневі два мітинги: за і проти призначення прем`єра

Тисячі громадян з більшості районів Молдови зібралися на мітинг перед Національним театром опери і балету в центрі Кишинева, де вимагають від президента Ніколає Тімофті швидкого призначення кандидата в прем'єри і затвердження уряду.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові, учасники іншого мітингу, що проходить на площі Великих Національних зборів, вимагають від президента не призначати кандидатом у прем'єри олігарха.

Другий мітинг організований Громадянською платформою «Гідність і правда».

Центральна транспортна магістраль Кишинева - бульвар імені Штефана Великого - закрита для транспортного руху.

Напередодні Демократична партія Молдови, що входить до складу новоствореної правлячої коаліції, заявила, що сьогодні, після засідання політичного бюро партії, оголосить ім'я нового кандидата на пост прем'єр-міністра країни.

Декількома днями раніше була створена і нова правляча коаліція, до складу якої увійшли  Демократична, Ліберальна, Ліберально-демократична партії і  Соціал-демократична платформа «За Молдову» (колишні комуністи). Всього у складі коаліції 56 (із 101) депутатів парламенту.

Нагадаємо, урядова криза в Молдові спалахнула 29 жовтня минулого року після відставки уряду під керівництвом ліберал-демократа Валеріу Стрельця. Це призвело до розпаду правлячого Альянсу за європейську інтеграцію.