Шидло хоче, аби польські політики не виносили внутрішні проблеми на міжнародну арену

Внутрішні проблеми Польщі не слід виносити на міжнародну арену, а варто розв’язувати всередині країни.

Внутрішні проблеми Польщі не слід виносити на міжнародну арену, а розв’язувати всередині країни.

Про це у вівторок після зустрічі з лідерами  усіх парламентських партій, у тому числі й опозиційних, заявила прем’єр-міністр Польщі Беата Шидло, інформує варшавський кореспондент Укрінформу.

“Ми погодилися, що польські справи слід вирішувати тут, в Польщі. Погано сталося, що ці справи було винесено на міжнародну арену, але ми зробимо усе можливе, аби заспокоїти ситуацію і спростувати необгрунтовану і неправдиву інформацію, що стосується подій в Польщі”,- заявила Шидло.

За її словами, ця зустріч переконала представників усіх парламентських сил, особливо опозиційних, що є сенс розмовляти і аргументовано сперечатися.

Глава польського уряду наголосила, що вона представлятиме Польщу під час дискусії в Європарламенті 19 січня на тему ситуації в РП. Натомість, у середу 13 грудня ситуація в Польщі дисктуватиметься на засіданні Єврокомісії.

Нагадаємо: ряд європейських політиків й інституцій висловили занепокоєння станом демократії в Польщі, зокрема у контексті прийняття змін до законів про Конституційний суд і про Нацраду з питань радіо і телебачення.