США засудили теракт в Стамбулі та запевнили Туреччину в підтримці

Вашингтон рішуче засудив кривавий теракт, що стався на площі Султанахмет в Стамбулі, та підтвердив готовність надалі працювати з Туреччиною для протистояння тероризму.

На цьому наголошується в офіційній заяві Державного департаменту США, поширеній у вівторок, передає власний кореспондент Укрінформу. 

"Сполучені Штати знову підтверджують свою тверду прихильність працювати з Туреччиною, союзником по НАТО й важливим учасником коаліції протистояння ІДІЛ, з метою подолання загальної загрози тероризму", - наголошується в офіційній реакції Вашингтона на інцидент в Стамбулі.

Американська сторона також висловила найглибші співчуття сім'ям загиблих та побажала якнайшвидшого й повного одужання постраждалим від теракту.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 12 січня в центрі Стамбула біля мечеті Султанахмет, відомої туристам як Блакитна мечеть, стався вибух, спричинений смертником. В результаті вибуху загинули 11 осіб, ще 15 отримали поранення. Влада Туреччини заявила, що відповідальність за це взяла на себе терористична організація "Ісламська держава".