Пхеньян заявив, що воднева бомба вже на озброєнні - ЗМІ

У Пхеньяні заявляють, що проведення випробування водневої бомби дало змогу КНДР узяти на озброєння боєголовки з термоядерним зарядом для балістичних ракет.

Про це йдеться в коментарі Центрального телеграфного агентства Кореї (ЦТАК), передає Інтерфакс.

"В результаті ми змогли завершити процес прийняття на озброєння малогабаритних і стандартизованих боєголовок з водневою бомбою для балістичних ракет. Тим самим змогли забезпечити себе всіма видами надсучасних ударних засобів, здатних доставляти різні види ядерної зброї без обмежень і на землі, і на морі, і на небі", - зазначається у документі.

При цьому у Пхеньяні запевняють, що проведення випробування водневої бомби не становить загрози іншим країнам і не є провокацією щодо них

"Тепер, завдяки найпотужнішій силі стримування, ми можемо запобігти виникненню війни і більш енергійно вести творення і будівництво", - заявляють у КНДР.

Водночас наголошується, що "створення такого надійного фундаменту і твердої гарантії на мир і безпеку Корейського півострова і всього регіону полягає історичне значення нинішнього випробування водневої бомби".

Раніше влада КНДР повідомила, що 6 січня 2016 року республіка провела випробування водневої бомби. Водночас міжнародні експерти поки що не отримали підтвердження проведення випробування термоядерного заряду Пхеньяном.