Канада теж засудила ядерні випробування КНДР

Канада засудила поведінку Північної Кореї та її намагання отримати ядерну зброю.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це йдеться у заяві канадського МЗС.

«Ми однозначно засуджуємо поведінку Північної Кореї, яка заявила про проведене випробування ядерної зброї», - наголосили у МЗС.

У заяві підкреслюється, що тривале порушення Пхеньяном міжнародних зобов’язань загрожує міжнародному миру та безпеці, стабільності у регіоні.

«Будь-яке ядерне випробування, проведене Північною Кореєю, буде незаконним та провокативним вчинком. Якщо його буде підтверджено, це стане не лише порушенням чітких норм міжнародного права щодо ядерних випробувань, але і нехтуванням чотирма одноголосними резолюціями Радбезу ООН, які заборонили КНДР подальші ядерні випробування та запровадили проти країни санкції», - зазначили у зовнішньополітичному відомстві.

У Оттаві пообіцяли разом із міжнародною спільнотою відповісти на дії Пхеньяну.

«Канада продовжуватиме взаємодіяти із міжнародною спільнотою у відповідь на дії Північної Кореї. Ми підтримуємо зусилля із пошуку багатосторонніх рішень, що підвищать безпеку Азійсько-Тихоокеанського регіону», - підсумували у міністерстві.

Як повідомляв Укрінформ, Північна Корея у середу, 6 січня, заявила про успішні випробування водневої бомби на своєму підземному ядерному полігоні.