Ващиковський каже, що Reuters перекрутив його слова про поступки Лондону

Інформагентство Reuters перекрутило слова глави МЗС Вітольда Ващиковського щодо можливих поступок Польщі у бік Великої Британії заради посилення східного флангу НАТО.

Про це він заявив у інтерв’ю телеканалу tvn24.

“Інтерв’ю було досить довгим, а тому скорочувалося й узагальнювалося. Це пішло як “зіпсований телефон”: хтось почав скорочувати мої висловлювання і навіть змінювати їх значення”, - заявив Ващиковський.

Він наголосив, шо позиція Польщі є незмінною: Варшава не погоджується на обмеження свободи пересування людей у межах Євросоюзу.

“Поляки, які проживають у Великій Британії, не можуть підлягати дискримінації”,- наголосив глава МЗС РП.

Reuters оприлюднив інтерв’ю з Ващиковським, у якому глава МЗС РП каже про готовність Польщі піти на поступки Великій Британії в питанні обмеження соціальних виплат для іммігрантів з країн ЄС взамін на підтримку Лондона щодо збільшення військової присутності НАТО в Польщі.

Він зауважив, що така думка в інтерв’ю прозвучала, однак значення слів було перебільшено, оскільки це була пропозиція, а не умова, яку Варшава висовує Лондону. 

Велика Британія хоче обмежити соціальні гарантії для іммігрантів у межах переговорів з ЄС щодо умов збереження членства у Спільноті. До цього часу Польща була одним з найактивніших противників обмеження соцвиплат для іммігрантів у Великій Британії.

Оцінюється, що нині у Великій Британії проживає близько 850 тис. громадян Польщі.