На борту літака Air France знайшли бомбу, яка виявилась фальшивкою

Оновлено

Кенійська поліція опитала шістьох пасажирів літака Air France, яких підозрювали в причетності до  небезпечної знахідки на борту. За останньою інформацією, вибухівки в літаку не було.

Схожий на бомбу предмет виявився коробкою з годинником, повідомляє The Associated Press із посиланням на анонімне джерело в поліції Кенії.

"Знайдений предмет перевірили на наявність вибухівки, але її немає", - сказав агентству офіцер поліції, який попросив не називати його ім'я, оскільки він не уповноважений на спілкування з пресою.

Поліцейський уточнив, що предмет складався з коробки із годинниковим механізмом на ній. У коробці вибухівки не знайшли, але годинник досі перевіряють.

За словами поліцейського, спецслужби вже опитали у зв’язку з інцидентом шістьох пасажирів літака.

В Air France підтвердили, що бомба несправжня, й назвали ситуацію "фальшивою тривогою".

Портал Conflict News виклав в Твітері три фотографії знайденої "бомби". Пізніше він також повідомив, що вибуховий пристрій виявився не справжнім.

Фото: kenyaleaks

Раніше ЗМІ з посиланням на Фейсбук Адміністрації аеропортів Кенії повідомляли, що в літаку Boeing 777 компанії Air France, який здійснив екстрену посаду в аеропорту Момбаси, знайшли бомбу. Зараз відповідне повідомлення зникло зі сторінки Kenya Airports Authority.

Нагадаємо, літак Air France рейсом з Маврикія до Парижу здійснив екстрену посадку в Кенії. На борту знайшли предмет, схожий на вибухівку. З літака евакуювали 459 пасажирів і 14 членів екіпажу.