ЄС дасть Україні ще 97 млн. євро на децентралізацію

Європейська комісія прийняла комплекс заходів щодо підтримки реформи децентралізації та посилення місцевого самоврядування в Україні.

Про це йдеться в комюніке виконавчої колегії ЄС, пише "Інтерфакс".

«На програму виділяється 97 млн євро. В основному (90 млн євро) вона фінансується з бюджету ЄС, 6 млн євро дає Німеччина і 1 млн євро - Польща. Фінансування буде спрямовано на зміцнення адміністрацій та забезпечення їх підзвітності на місцевому, регіональному та центральному рівнях», - наголошується в повідомленні.

Ще 10 млн. євро призначені для відновлення управлінських структур, примирення і встановлення миру в східній частині України, яка найбільше постраждала від війни і переміщення населення.

При цьому верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні назвала Україну "одним із пріоритетів порядку денного ЄС".

Як раніше повідомляло агентство, у понеділок віце-президент США Джозеф Байден повідомив, що США мають намір виділити Україні близько $190 млн прямої допомоги Україні для впровадження реформ і ще 300 млн на допомогу в області безпеки.