У паризьких терористів знайшли зв'язки у Британії - ЗМІ

Терористична мережа, що стоїть за масовими терактами у Парижі 13 листопада, пов'язана з ісламістами у Великій Британії.

Про це пише видання Тhe Wall Street Journal.

"Західні чиновники вважають, що терористична мережа, яка стоїть за масовими вбивствами в Парижі минулого місяця, пов'язана з людьми у Великій Британії", - йдеться у повідомленні.

За інформацією двох джерел видання, кілька людей підозрюються у зв'язках з Абдельхамідом Абаудом, бойовиком «Ісламської держави» і ймовірним ватажком терористичного осередку в районі Бірмінгема, на північний схід від Лондона.

Чиновники повідомили про щонайменше одну людину, що має стосунок до цих атак і побувала у Великій Британії до теракту.

Як зазначається, у другому за величиною місті Великої Британії, за даними спецслужб, є особи, пов'язані з ісламським екстремізмом. Джунаїд Хуссейн (Абу Хусейн Аль-Британі), уродженець Бірмінгема, вирушив у Сирію і став провідним хакером ІД. Він був ліквідований у серпні у сирійській Рацці.

Кілька ісламістських терористичних осередків північноафриканського походження були виявлені в місті й околицях. Йдеться, зокрема, про жителя Бірмінгема алжирського походження Рабах Тахари, який, за даними влади, очолював підрозділ бойовиків в Сирії.

Нагадаємо, 13 листопада у французькій столиці Парижі була здійснена серія терактів, у результаті яких загинули 130 осіб, понад 350 постраждали. Відповідальність за атаки взяло на себе терористичне угруповання «Ісламська держава».