Від авіаударів Росії в Сирії загинули ще 30 мирних жителів

Відео

У неділю, 29 листопада, ВПС Росії завдали ударів по місту Ариха в провінції Ідліб на північному заході Сирії поруч з турецьким кордоном.

Як повідомляє Reuters, РФ завдала авіаудару по ринку, в результаті чого загинули не менше 30 мирних жителів.

У свою чергу правозахисна організація Syrian Observatory for Human Rights повідомила про 18 загиблих в результаті авіаудару по місту Ариха. За інформацією організації, серед загиблих є діти і один з лідерів сирійської опозиції.

З початку війни в Сирії в 2011 році Росія і Іран надають підтримку режиму Асада, натомість країни НАТО і ЄС звинувачують його у військових злочинах і вимагають передачі влади, нагадує ZN,ua.

За два місяці повітряних атак російської авіації в Сирії, за даними правозахисників, загинули кількасот мирних жителів, в тому числі більше ста дітей. За даними розслідування британської незалежної експертної групи Bellingcat, Міністерство оборони РФ надає неправдиві дані про авіаудари. Раніше Британія звинуватила Росію у вбивстві сотень мирних жителів, зазначивши, що дії РФ в Сирії лише затягують конфлікт.

По району проживання сирійських туркменів, де був збитий російський літак, ведуться масовані удари. 20 сіл, де проживали близько 17 тисяч осіб, повністю покинуті за останні дні.