У Сербії заарештували чоловіка з паспортом, як у «паризького терориста»

Сербська поліція заарештувала чоловіка, який мав при собі паспорт з такими ж даними, як у тому, що знайшли біля тіла одного з терористів-смертників у Парижі.

Про це повідомляє Guardian з посиланням на джерела в поліції.

«У паспорті вказані такі самі дані - за винятком фотографії, - як і в знайденому поряд із тілом одного з нападників на "Стад де Франс"», - ідеться у повідомленні.

У сербській поліції вважають, що обидва документа є підробкою, і наразі вони працюють з французькими експертами для встановлення походження паспортів.

Французька поліція раніше знайшла паспорт на ім'я 25-річного Ахмада Алмохаммада поряд із тілом одного з чоловіків, які організували вибухи біля футбольного стадіону "Стад де Франс" 13 листопада.

Раніше стало відомо, що 7 жовтня чоловік із цим паспортом прибув на грецький острів Лерос і зареєструвався як біженець, а звідти через Сербію і Хорватію поїхав до Франції.

Проте у суботу інша людина, використовуючи паспорт із такими самими реквізитами, була виявлена в центрі для біженців у Прешові.

За інформацією джерела у сербській поліції, обидва паспорти були підроблені і були придбані в прикордонній зоні між Сирією і Туреччиною. Французька влада звернулася до сербських чиновників по допомогу, оскільки країна веде докладний облік усіх біженців, які проходять через її кордони.