Найбільше французів загинули від куль під час концерту

Відео

Найбільше французів загинуло під час розстрілу невідомими озброєними чоловіками відвідувачів концерту американської рок-групи Eagles of Death Metal у клубі «Bataclan».

Про це власному кореспонденту Укрінформу повідомили у МВС Франції.

«Найбільша кількість жертв терактів, щонайменше 82 особи, зафіксована у клубі «Bataclan» на бульварі Вольтера (одинадцятий район, на сході столиці). Кілька озброєних чоловіків увірвалися до концертної зали під час виступу групи Eagles of Death Metal і відкрили вогонь з автоматичної зброї», - сказав представник МВС Франції.

Момент нападу та спроби відвідувачів врятуватися зняв на телефон журналіст французького видання Le Monde Даніель Пенні (Daniel Psenny) близько 23:00 за Києвом. Виявилося, що свідок трагедії мешкав у квартирі напроти клубу «Bataclan». Жахливі кадри зафіксували людей, що рятуючись, змушені були ховатися за зовнішніми стінами клубу, вистрибувати та висіти у вікнах. На фоні пострілів та криків, люди намагалися допомогти пораненим та вагітній жінці.

Після завершення зйомки, одна з куль влучила у ліву руку журналіста. Близько 3:00 ранку він був доставлений у відділення невідкладної допомоги європейської лікарні Жоржа Помпіду у 15-му район Парижа. Його життю ніщо не загрожує. Разом з ним до лікарні привезли ще 30 поранених.