МВФ прогнозує збільшення витрат Євросоюзу на біженців

Для розв'язання проблеми напливу біженців Євросоюзу зараз знадобляться додаткові витрати в сумі приблизно 0,15% від ВВП у порівнянні з показниками минулого року.

Таку попередню оцінку озвучив у четвер офіційний представник МВФ Джері Райс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"За попередніми оцінками, витрати бюджетних коштів на осіб, які шукають притулку в країнах Європейського Союзу, збільшаться на сукупні 0,15% від внутрішнього валового продукту в 2015-2016 роках у порівнянні з 2014 роком", - сказав Райс.

Раніше у Фонді відзначили, що потоки біженців у Європу побили 20-річні рекорди. Так, тільки за останні чотири роки кількість вимушених переселенців зросла на 40%.

За даними Єврокомісії, нинішня міграційна криза в Європі є найбільшою з часів Другої світової війни.

Як повідомляв Укрінформ, питання біженців у Європі буде винесене як одне із основних на обговорення "Великої двадцятки" 15-16 листопада в Анкарі.

Зокрема, в листі президента Європейської ради Дональда Туска і президента Єврокомісії Жана-Клода Юнкера главам держав та урядів напередодні G20 підкреслюється необхідність "зосередитися на цій проблемі та забезпечити скоординовану й актуальну відповідь на кризу". При цьому, керівники ЄС наголошують на "глобальній природі та економічних наслідках" кризи для всього світу.