Туск: Німеччина має ретельніше охороняти кордони ЄС

Німеччина має докласти більше зусиль для охорони зовнішніх кордонів Європейського Союзу з метою подолання кризи з біженцями.

На цьому наголосив в інтерв’ю німецькому виданню Welt am Sonntag Президент Європейської ради Дональд Туск, повідомляє Deutsche Welle.

«Відповідальність лідера передбачає і спільну з іншими країнами-членами охорону зовнішніх європейських кордонів», - зазначив Туск.

Водночас, він назвав роль лідера у врегулюванні міграційної кризи, яку взяла на себе Німеччина, «найліберальнішою і найтолерантнішою в європейській історії».

Туск із розумінням поставився до того, що «Німеччині з історичних причин важко вводити суворий режим на своїх кордонах», але підкреслив, що «відповідальність європейського лідера передбачає при необхідності готовність до енергійнішого контролю в пан'європейському союзі».

Раніше президент Європейської ради наголошував, що криза, спричинена масовим напливом біженців, є однією із найнебезпечніших загроз для європейського співтовариства за останні десятиліття, бо має потенціал здійснити «тектонічні перетворення» в ЄС.

Нагадаємо, в четвер офіційний Берлін повідомив про збільшення свого внеску до програми ООН з підтримки біженців ще на 75 млн євро.

Крім того, Німеччина пообіцяла задіяти близько 18 тисяч військовослужбовців Бундесверу для турботи про біженців.