Штати хочуть переговорів щодо Сирії за участю РФ – Керрі

Державний секретар США Джон Керрі заявив про намір Штатів провести міжнародні переговори по ситуації в Сирії за участю РФ, а також кількох країн конфліктного регіону - Туреччини, Саудівської Аравії та Йорданії.

Про це він сказав у понеділок під час перебування з візитом в Іспанії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я повернуся (з міжнародного турне – ред.) через кілька днів і зустрінуся з лідерами Росії, Туреччини, Саудівської Аравії та Йорданії, щоб опрацювати видимі практичні варіанти, які могли би поновити політичний процес та досягти політичного переходу в Сирії", - зазначив він

При цьому держсекретар наголосив, що не бачить військового вирішення сирійського конфлікту, а "підтримка Асада (чим займається Росія – ред.) зрештою матиме провал та, на жаль, призведе до ще більшого кровопролиття, зростання потоку біженців, посилення екстремізму та збільшення кількості джихадистів".

Він додав, що "людська катастрофа" в Сирії загрожує не тільки цілісності всієї країни, а й становить небезпеку для країн у всьому регіоні.

Нагадаємо, Керрі з 16 по 19 жовтня перебуває у європейському турне, під час якого відбулися візити до Італії, Франції та Іспанії. Впродовж наступних кількох днів він відвідає країни Близького Сходу.