Члени кабінету Меркель говорять про необхідність обмежити потік біженців

Німеччина не витримає нинішнього навантаження за числом біженців упродовж тривалого часу, вважають віце-канцлер ФРН Зігмар Габріель і міністр закордонних справ Франк-Вальтер Штайнмайєр.

Про це лідери Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) написали в спільній статті  німецького тижневика Spiegel, який вийде з друку в суботу. Фрагмент її опубліковано 9 жовтня на сайті видання.

"Ми не можемо тривалий час щорічно приймати і інтегрувати більше мільйона біженців", - відмітили вони.

 На їхню думку, "незважаючи на безпрецедентну готовність німців допомогти, ми повинні зробити все можливе, щоб кількість мігрантів, які прибувають до Німеччини, зменшилася". Габріель і Штайнмаєр упевнені, що політика керівництва країни "Лише тоді матиме підтримку (населення) в довгостроковій перспективі, якщо він (уряд) не піддаватиме готовність людей допомагати надмірному випробуванню".

 Автори статті також відмітили, що дискусія в Німеччині має відбуватися не лише між прихильниками протилежних позицій: "Ми впораємося з цим" (основна теза канцлера ФРН Ангели Меркель. - Ред.) і "Човен переповнений" (її опонентів), не то питання біженців загрожує "розірвати суспільство".

Позиція керівників СДПН дещо суперечить деклараціям їх шефа - Ангели Меркель. Так думає і половина населення. За даними свіжого опитування, проведеного каналом ZDF, 51% респондентів вважає, що Німеччина вже не в змозі впоратися з напливом біженців, тоді як 45% упевнені в протилежному.

Фото: AFP