Польща створює центр вдосконалення контррозвідки

Невдовзі в Польщі розпочнуться спільні навчання офіцерів контррозвідки країн НАТО

Про це повідомив віце-міністр оборони Польщі Роберт Купецький, передає Радіо Польща.

Від імені Міністерства національної оборони Польщі він підписав угоду про створення Центру удосконалення контррозвідки. Центр буде розташований у Кракові, а частина об'єктів - в словацькому місті Лешт.

Згідно з договором, Польща і Словаччина беруть на себе всі організаційні роботи. За словами польського віце-міністра оборони, першим директором центру буде поляк, офіцер Служби військової контррозвідки.

Віце-міністр підкреслив, що створення центру - це більше, ніж «черговий, двадцять четвертий центр удосконалення». «Це додавання нових союзницьких можливостей до тих, які вже є, в умовах загрози зі сходу і півдня. Це реальний внесок Польщі, Словаччини і держав, які беруть участь у створенні центру, у розробку нової якості», - зазначив він.

За його словами, центр буде організовувати спільні навчання для збройних сил держав-членів НАТО, а крім того, займеться вдосконаленням загальної доктрини контррозвідок цих країн.

«Я очікую, що до кінця цього року з'являться перші офіцери НАТО. Ми передбачаємо, що розшириться також група держав, які беруть участь у роботі центру», - зазначив Купецький.

Зараз роботу центру будуть підтримувати представники Хорватії, Чехії, Литви, Німеччини, Румунії, Словенії, Угорщині та Італії.