Жителі Донеччини подали понад 7,8 тисячі заявок на отримання держдопомоги для відновлення житла

Жителі підконтрольних Україні територій Донецької області подали 7827 заявок на отримання державної допомоги для відновлення пошкодженого житла. Позитивне рішення ухвалено 4851 заявнику.

Про це на брифінгу повідомила заступниця директора департаменту житлово-комунального господарства Донецької ОВА Лариса Гусєва, передає кореспондент Укрінформу.

«Що стосується єВідновлення. Станом на сьогодні подано всього заяв 7827 - це на отримання державної допомоги для відновлення пошкодженого житла. Комісіями прийнято 4851 позитивне рішення про надання компенсації за пошкоджене житло на загальну суму 401,5 млн грн. На рахунки людям, які подали заявки, вже нараховано 338,8 млн грн, і люди вже ці кошти отримали», - сказала Гусєва.

Говорячи про сертифікати, видані жителям області, чиє житло повністю зруйноване російськими загарбниками, вона зазначила, що було подано 1075 заявок, ухвалено позитивних рішень за 576 заявками на суму 940 млн грн. «І вже сформовано житлових сертифікатів на суму 927 млн грн, це на сьогодні», - додала чиновниця.

Читайте також: На Миколаївщині за програмою єВідновлення понад 4000 жителів виплатили компенсацію

Як повідомлялося, 10 травня 2023 року стартувала програма «єВідновлення». Кожен громадянин, чиє житло було пошкоджено внаслідок збройної агресії РФ, може подати заявку на отримання державної допомоги для його поточного ремонту. Зробити це можна за допомогою порталу «Дія» або звернувшись до центрів надання адміністративних послуг, органів соціального захисту та нотаріусів.

1 серпня розпочався другий етап реалізації державної програми «єВідновлення» – власники знищеного житла можуть подати у застосунку «Дія» заявку на отримання компенсації для придбання нової квартири чи будинку.