Михайло-Коцюбинський ліцей на Чернігівщині відбудують за кошти United24

На відбудову Михайло-Коцюбинського ліцею у Чернігівській області буде спрямовано 64 мільйони гривень, зібрані через платформу United24.

Відповідна постанова була ухвалена на засіданні уряду, передає Укрінформ із посиланням на Міністерство освіти та науки.

Зазначається, що фінансування здійснюватиметься за кошти, залучені в межах благодійного футбольного матчу Game4Ukraine, організованого в Лондоні амбасадорами фандрейзингової платформи United24 Андрієм Шевченком та Олександром Зінченком. Кошти надійшли на рахунок, відкритий Міністерством освіти і науки в Національному банку.

У МКІП нагадали, що заклад потребує повного відновлення, оскільки потрапив під обстріл 4 березня 2022 року, коли селище було в окупації. В укритті закладу освіти перебували люди, одна з працівниць загинула.

Після обстрілу люди самотужки відновлювали дах будівлі, щоб не втратити заклад. Частково будівельні матеріали та виконання інших робіт оплатили коштом місцевого бюджету та спонсорів. Завдяки цьому ліцей згодом зміг частково відновити очне навчання, проте потребував значних коштів для повноцінного відновлення та створення безпечного освітнього середовища.

Тепер же відбудову остаточно завершать — відремонтують систему опалення, класні кімнати, обладнають сучасний комп'ютерний клас та облаштують повноцінне безпечне укриття. Тож усі учні Михайло-Коцюбинського ліцею зможуть повернутися до очного навчання.

Читайте також: Деокупована громада Херсонщини: склеєні вулики та зранені душі

Як повідомлялося, раніше уряд погодив виділення коштів на облаштування сучасниї укриттів у Дмитрушківському ліцеї Черкаської області, Болградському ліцеї №2 та Татарбунарському ліцеї на Одещині. Кошти на них у сумі 8,9 млн грн були зібрані на фандрейзинговій платформі United24.

Фото: cntime.cn.ua