У квітні повернули світло 286 населеним пунктам Донеччини

У Донецькій області за квітень 2024 року відновили електропостачання у 286 населених пунктах, знеструмлених через ворожі обстріли.

Про це повідомили у ДТЕК, передає Укрінформ.

«У квітні ДТЕК Донецькі електромережі попри постійні обстріли продовжував відновлення електрообладнання, пошкодженого через бойові дії. За місяць електрику вдалося повернути у 286 населених пунктів Донеччини. Електрику знову отримують 199 тисяч родин прифронтового регіону», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за останній тиждень енергетикам вдалося повернути світло жителям 37 населених пунктів Донеччини, і 25,5 тисяч домівок знову мають доступ до електрики.

На Донеччині тривають важкі бої, ворог продовжує обстрілювати область з артилерії, піддає ракетним та постійним вже авіаударам. Постійні обстріли руйнують мирні міста, у тому числі енергоінфраструктуру регіону. Аварійні бригади енергокомпанії лагодять пошкоджені ворогом лінії та роблять усе можливе для того, аби повернути електропостачання в населені пункти, постраждалі від обстрілів.

Однак енергетики не завжди мають доступ до місць проведення робіт через безпекову ситуацію в регіоні. У ДТЕК запевняють, що енергетики обов’язково повернуть світло всім жителям області, щойно отримають дозвіл на проведення робіт від Збройних Сил України, запевнили в ДТЕК.

Читайте також: Через бойові дії знеструмлені споживачі у восьми областях

Як повідомлялося, у Донецькій області за березень 2024 року відновили електропостачання для понад 195 тис. осель у 192 населених пунктах, знеструмлених через ворожі обстріли.

Донеччина має найбільшу протяжність лінії фронту, яка становить близько 300 км.

На підконтрольній українській владі території області наразі залишаються близько 514 тис. мешканців.