Житлові сертифікати на купівлю нового житла отримали вже 4,5 тисячі українців

За програмою «єВідновлення» сертифікати на придбання нового житла замість знищеного отримали вже 4,5 тис. українців. Третина з них вже придбала нові оселі.

Про це у Телеграмі повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, передає Укрінформ.

За даними міністерства, всього на компенсацію знищеного житла українці подали понад 11,3 тис. заяв. Сертифікати з моменту старту програми у січня 2024 року вже отримали 4,5 тис. українців.

«Загальна сума гарантованої державою компенсації — майже 8 мільярдів гривень. А третина власників житлових сертифікатів уже придбала нові оселі загальною вартістю більш ніж 3 мільярди гривень», - йдеться в повідомленні.

Середня сума компенсації становить 1,8 млн грн.

У Мінвідновлення зазначають, що державна програма компенсацій за пошкоджене та знищене житло продовжує працювати і з тими, чиє житло підлягає ремонту. На поточні та капітальні ремонти виплачено понад 4 млрд грн. За ці кошти 45 111 родин вже відновлюють житло, загальна кількість заяв на отримання допомоги наближається до 80 тис. Найбільше заяв надійшло з Харківської, Київської, Донецької, Миколаївської та Херсонської областей.

Читайте також: «єОселя» стимулює банки до активного розвитку власних іпотечних програм - експертка

Як повідомлялося, станом на лютий 2024 року до Реєстру пошкодженого та знищеного майна внесено інформацію про більш як 200 тисяч об’єктів. Вони стосуються житлової інфраструктури, транспортної, соціальної, комунальної тощо.