У «Дії» згенерували вже понад тисячу житлових сертифікатів

Наразі у застосунку "Дія" згенерована вже понад тисяча житлових сертифікатів на суму 2,3 млрд грн, і вже незабаром люди зможуть їх використовувати.

Як передає Укрінформ, про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив у Телеграмі.

За його словами, Верховна Рада у першому читанні ухвалила законопроєкт, що вдосконалює механізм купівлі українцями нерухомості з використанням житлових сертифікатів за знищене майно.

Цим документом врегульовується питання передачі придбаної оселі в іпотеку, а також залучення кредитних коштів для покриття витрат, яких не покриває сертифікат.

Таким чином, більше людей зможуть скористатися програмою "єВідновлення", зауважив очільник уряду.

Як підкреслив Шмигаль, "наразі в "Дії" згенеровано вже понад тисячу житлових сертифікатів на суму 2,3 млрд грн. Вже незабаром люди зможуть їх використовувати".

Читайте також: Українцям виплатили понад ₴1,8 мільярда за пошкоджене Росією майно - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, з 1 листопада люди, які внаслідок російської агресії втратили житло, почали отримувати житлові сертифікати в межах програми "єВідновлення".

9 грудня Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт щодо вдосконалення правового регулювання питань, пов’язаних із забороною відчуження об’єктів нерухомого майна, придбаних із використанням житлового сертифіката.