У Запоріжжі завершують відбудову зруйнованого під'їзду, в який влучила ракета

Фото

У Запоріжжі в чотириповерховому будинку, який в жовтні минулого року влучила ракета С-300, завершують відбудовувати зруйнований під'їзд.

Про це з місця повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Наразі найскладніше варіювати між погодними умовами і технологічними процесами. Якби була плюсова погода, то все б давно було б залито і зроблено. Наразі головне завдання - це зробити конструкцію залізобетонної будівлі. Залишилось лише парапет збудувати і покрівлю, для того, аби далі можна було виконувати внутрішні роботи”, - говорить генеральний директор ТОВ Будівельна компанія “Стройінвест” Сергій Гавриленко.

У Запоріжжі в будинку на Сталеварів, в який влучила ракета, завершують відбудову зруйнованого під'їзду / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

Будівництво зруйнованої частини будинку планують завершити до кінця поточного року. Наразі на об'єкті працює 18 людей, але кількість будівельників може змінюватись залежно від обсягів робіт.

Як повідомлялось, у пошкодженому будинку з “нуля” відбудовується 20 квартир і ще 8 - ремонтується.

Читайте також: Агентство відновлення заощадило ₴215 мільйонів на тендерах із відбудови

Згідно з затвердженим графіком, відбудувати чотириповерховий будинок до кінця 2024 року. Загальна сума капітального ремонту будинку на Сталеварів становить 60 мільйонів гривень, частину з цієї суми виділили з міського бюджету, ще частину - з державного.

Внаслідок ракетного удару був повністю знищений третій під’їзд. Удар стався 6 жовтня 2022 року. В той день ворог випустив ракету ще по одному будинку, який знаходиться за адресою: проспект Соборний, 151. Внаслідок ракетних атак під завалами двох будинків знайшли тіла 20 людей, ще 14 було поранено.