До опалювального сезону на Київщині відремонтували 4000 кілометрів електромереж

Фахівці  компанії "ДТЕК Київські регіональні електромережі" при підготовці до опалювального сезону відремонтували близько 4 тис. км повітряних ліній та модернізували 278 об'єктів різного класу напруги.

Про це повідомив директор компанії Віталій Шайда під час пресконференції у пресцентрі Укрінформу.

"Ми цього року відремонтували близько 4 тис. км (повітряних - ред.) ліній, 900 кабельних ліній, оновили 278 об'єктів різного класу напруги", - сказав Шайда.

Крім того, енергетики розчистили від чагарників понад 3 тис. км ліній електромереж.

За словами директора компанії, 50% аварійних відключень електропостачання на Київщині у минулому періоді сталося через падіння на лінії дерев та гілок. Ще 20% аварій відбувалося через зношеність і застарілість обладнання, 15% - через вичерпання ресурсу обладнання внаслідок застосування графіків відключень.

Шайда також наголосив, що у відповідь на виклики воєнного часу "ДТЕК Київські регіональні електромережі" переформатував роботу аварійних бригад. закріпивши їх за певними населеними пунктами. Це дозволило пришвидшити відновлювані роботи на мережах.

Читайте також: ДТЕК цьогоріч відремонтував 17 енергоблоків ТЕС

Компанія також побудувала фізичний захист своїх трансформаторних підстанцій та розробила графіки відключень на випадок необхідності їх застосування.

"Наша мережа повністю готова до опалювального періоду", - запевнив Шайда. Він додав, що "ДТЕК Київські регіональні електромережі" підготувала резерви обладнання для ремонтів мереж на випадок надзвичайних ситуацій. Загалом у проходження опалювального сезону компанія вкладає приблизно 500 млн грн.

Читайте також: Виробленої електроенергії вистачає для покриття потреб усіх споживачів - Укренерго

Як повідомлялося, у ремонти теплоелектростанцій та видобуток енергоносіїв при підготовці до осінньо-зимового періоду Група ДТЕК інвестувала 20 млрд грн.