Фонд «Подільська громада» передасть 19 містам обладнання для відновлення водопостачання

Фото

Фонд громади «Подільська громада» передасть 19 містам данське водопостачальне обладнання для відновлення критичної інфраструктури.

Про це йдеться у повідомленні Фонду громади «Подільська громада», яке має у своєму розпорядженні Укрінформ.

«Для того, щоб підсилити матеріально-технічну базу українських водопостачальних організацій, компанія «Grundfos» (Данія) передала Фонду громади «Подільська громада» солідну партію устаткування для якнайшвидшого відновлення критичної інфраструктури з водопостачання і водовідведення. Фонд розподіляє і відвантажує обладнання відповідно до попередньо сформованих запитів. За результатами реалізації угоди, устаткування для водопостачання і водовідведення буде передано 24 комунальним підприємствам у 19 міст України», - повідомили у фонді.

Читайте також: Данія почала навчання українських пілотів на F-16

Зазначається, що йдеться про 671 насос та комплектуючі вартістю понад 500 тисяч євро, які громади отримають на безоплатній основі.

Це новий проєкт, який реалізується в рамках угоди між Фондом громади «Подільська громада» та представництвом компанії Grundfos в Україні - ТОВ «ГРУНДФОС УКРАЇНА». На запит водопостачальних організацій фонд вже відвантажив устаткування в перші три міста - Нікополь, Херсон та Вінницю.

Читайте також: Єрмак зустрівся з прем’єром Данії - говорили про формулу миру і відбудову

Як відомо, торік фонд відповідав за доставку обладнання для водоканалів у рамках угоди між Мінрегіон та Grundfos щодо закупівлі устаткування для безоплатної передачі постраждалим від війни регіонам. Тоді вдалося підсилити комунальні підприємства, які забезпечують водопостачання у таких містах, як Ірпінь, Суми, Харків, Миколаїв, Житомир, Коростень, Малин, Немішаєве, Краматорськ, Бердичів тощо.