Міністерство відновлення створює умови для повернення українців з-за кордону – Кубраков

Фото

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури працює над створенням умов для повернення українців з-за кордону, зокрема відновленням базових послуг, які забезпечують життєдіяльність мешканців країни.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков під час зустрічі з представниками Координаційної платформи донорів для відновлення України, передає Укрінформ.

«Для координації міжнародної допомоги на високому рівні минулого року створена Координаційна платформа донорів, яка складається з представників країн Великої сімки та світових фінансових інституцій. Проєкти, які обговорювались, дозволять проводити відбудову вже у цьому році. В першу чергу, для надання громадянам доступу до базових послуг, які забезпечують життєдіяльність. Вже зараз ми створюємо умови, які допоможуть нам повертати українців додому», - зазначив Кубраков.

Читайте також: В Україні запрацює фонд для реалізації проєктів енергоефективності - Кубраков

Він наголосив, що ключова ціль відбудови на 2023 рік полягає в створенні умов для повернення українців у свої домівки. Для цього планується використовувати 3-ступеневий підхід, який полягає у відновленні критичної інфраструктури, стабілізаційних заходах, зокрема будівництво житла та залучення до цього людей, які втратили роботу, а також у реалізації проєктів розвитку, направлених на відродження економічної активності в звільнених громадах.

Як повідомлялося, з початку 2023 року Україна та Японія домовились про виділення на потреби відновлення нашої держави понад 600 мільйонів доларів.