В Алчевську на Луганщині з'явились понад 300 свіжих могил російських загарбників

На кладовищі у тимчасово захопленому Алчевську Луганської області нарахували понад 300 свіжих могил військових армії РФ.

Про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

Як зазначають в ОВА, нафтобаза в Луганську догоріла лише вчора, а в місті і навколо нього вже виник дефіцит пального. Загарбники обіцяють, що згодом все буде гаразд, однак на заправках ситуація є критичною.

"Як розв’язати логістичну задачу із доставкою продуктів нафтопереробки, у так званій "ЛНР" поки не знають. Існуючі запаси віддають російським військовим", - зауважили в обладміністрації.

Крім того, ідеться в повідомленні, з початком Великодніх свят на захопленій частині Луганщини "став танути міф щодо "потерь нет". Зокрема лише в Алчевську нарахували понад 300 нових могил місцевих військових із підрозділів армії РФ. Значна частина мобілізованих чоловіків вважається зниклими без вісти".

Читайте також: Російська армія за добу втратила в Україні ще 1300 військових

Коментуючи безпекову ситуацію 8 травня, начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор відзначив, що росіяни поновили штурми в Білогорівці. Ворог там атакує постійно, але позавчора наземна активність була відсутня.

Також росіяни продовжують тиснути у районах Стельмахівки, Макіївки, Невського, Новолюбівки, Твердохлібового. Не припиняються бойові зіткнення у Серебрянському лісі.

Прифронтові Невське, Куземівку, Стельмахівку загарбники обстріляли з артилерії та мінометів. Міномети та реактивну систему залпового вогню вони застосували в районі Макіївки.

Поблизу Невського та Куземівки намагалися виконати завдання 27 БПЛА росіян.

"Продовжуємо підтримувати наших земляків, які проживають в селах поблизу лінії фронту. Крім тижневого запасу хліба, до Невського та Новолюбівки вчора привезли продукти харчування, господарчі товари, побутову хімію, медикаменти. Це все запити місцевого населення, які люди залишили минулого разу", - зауважив Лисогор.

Як повідомляв Укрінформ,у Луганську внаслідок пожежі на нафтобазі зруйнована її інфраструктура. За словами Лисогора, тепер загарбникам буде набагато складніше заправляти військову техніку, адже доведеться прокладати новий логістичний ланцюг і зберігати пальне ще далі від лінії фронту.