Дії Росії на окупованій Луганщині щодо немовлят є геноцидом - ISW

Те, що в лікарнях тимчасово окупованої Росією Луганської області матерям погрожують відбирати новонароджених дітей, якщо жоден із батьків не зможе довести, що вони мають російське громадянство, є порушенням статті Конвенції про попередження злочину геноциду.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

Голова Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор повідомив, що з 6 травня мами, які народжують в лікарнях окупованої Луганської області, повинні будуть підтверджувати громадянство Російської Федерації хоча б у одного з батьків новонароджених для виписки з лікарні.

«Якщо цей звіт правдивий, то такі дії порушують статтю II(d) Конвенції про попередження злочину геноциду та покарання за нього, яка визначає геноцид як «запровадження заходів, спрямованих на запобігання народженню в групі», - наголошується у звіті ISW.

Як зазначається, російські окупаційні чиновники продовжують зусилля з мілітаризації та індоктринації української молоді на окупованих територія України. У «ЛНР» 1 травня заявили, що розробляють новий підручник, який викладає новітню історію окупованої Луганської області відповідно до російських стандартів освіти.

Читайте також: У «ЛНР» загарбники заборонили проведення масових заходів

Як повідомляв Укрінформ, у школах так званої "ЛНР" росіяни відслідковуватимуть протестні настрої підлітків. Навчальні заклади одержали документ від так званого "міністерства освіти і науки ЛНР" з рекомендаціями стосовно проведення виховної роботи зі старшокласниками на тему протидії ймовірній співпраці з українськими спецслужбами і "прозахідними організаціями".