На Луганщині ворог застосовує велику кількість артилерії та збільшив удари з повітря - ОВА

У Луганській області кількість ворожих обстрілів зросла по всій лінії фронту.

Про це ідеться на сторінці у Фейсбуці Луганської обласної державної адміністрації, передає Укрінформ.

За словами начальника Луганської обласної військової адміністрації Артема Лисогора, 78 артилерійських та мінометних обстрілів здійснив ворог по Куземівці, Стельмахівці, Макіївці та Греківці. Уразити позиції українських військових намагався 31 безпілотник поблизу Невського та Куземівки.

"Атаки росіян відбиті в районі Стельмахівки, Невського, Твердохлібового, Серебрянського лісництва, Білогорівки. Загарбники намагаються тиснути по всіх напрямках. Застосовують велику кількість артилерії. Удари з повітря завдані по Стельмахівці і Серебрянському лісу", - додав Лисогор.

Як ідеться в повідомленні, "29 квітня жительці звільненого Невського необхідно було дістатися Пенсійного фонду для оформлення відповідних виплат. Її доставили до найближчого відділення, допомоги з оформленням і привезли додому. Поки що вона не евакуюється".

Читайте також: На Луганщині ворог посилив мінометні обстріли уздовж лінії зіткнення - Лисогор

За інформацією обладміністрації, у чоловіків, які намагаються в’їхати до тимчасово захопленого Сєвєродонецька або виїхати звідти, загарбники перевіряють наявність військового обліку. "Якщо необхідного документу немає - на місці видають повістку і оформлюють постановку. Відсутність паспорта РФ вже не є перепоною для подальшої мобілізації", - зазначили в ОДА.

У Міністерстві енергетики Росії заявили, що не збираються підтримувати вугледобувні підприємства так званої "ЛНР", які не є рентабельними і працюють лише за рахунок державної підтримки. Вони будуть ліквідовані.

Як наголосили в ОДА, також росіяни "готуватимуть до закриття шахти, які мають незначний прибуток. Зможуть вижити найбільш рентабельні. На кількість робочих місць і, відповідно, на рівень життя в цих регіонах окупантам все одно".

Як повідомляв Укрінформ, у школах так званої "ЛНР" росіяни відслідковуватимуть протестні настрої підлітків. Навчальні заклади одержали документ від так званого "міністерства освіти і науки ЛНР" з рекомендаціями стосовно проведення виховної роботи зі старшокласниками на тему протидії ймовірній співпраці з українськими спецслужбами і "прозахідними організаціями".

Фото ілюстративне