Загарбники на окупованих територіях «віджимають» житло в українців

На тимчасово захоплених територіях наразі однією з найбільших проблем є «націоналізація» російськими загарбниками житла українців, які виїхали з окупації.

Про це у Телеграмі повідомив начальник Запорізької ОВА Іван Федоров, передає Укрінформ.

«Сьогодні фейкова націоналізація майна – це одна з найбільших проблем (на тимчасово окупованих територіях – ред.). Там ворог постійно намагається відібрати квартири, будинки наших мешканців і таким чином закрити якісь задачі для тих гастролерів, які приїжджають на тимчасово окуповану територію», - зазначив Федоров.

Він зазначив, що ця «націоналізація» змушує, наприклад, жителів Мелітополя ризикувати життям і повертатися на ТОТ, щоб оформити майно, а для цього треба отримати паспорт РФ.

Водночас, як підкреслив Федоров, навіть реєстрація житла у російському реєстрі не гарантує, що ворог його не забере.

Читайте також: На ТОТ Херсонщини росіяни евакуюють представників «влади» із Нової Збур’ївки

Також керівник ОВА назвав ще одну проблему на ТОТ - це масова пропаганда серед школярів, яких росіяни змушують вступати до юнармії, вчать збирати дрони та керувати ними.

Федоров вкотре заявив про необхідність евакуації з ТОТ. «Вкотре наголошую: виїзд з окупованих територій - єдина можливість врятуватися від ворожого терору у захоплених населених пунктах», - наголосив він.

Як повідомлялося, на тимчасово окупованих територіях Запорізької області представники слідчого комітету РФ проводять пропагандистську роботу серед вихованців інтернатів.