На Херсонщині судитимуть колаборантів, які збирали та видавали росіянам дані про жителів

До суду скеровано обвинувальні акти стосовно трьох жителів Херсона за фактом колабораціонізму.

Про це в Телеграмі повідомив начальник Херсонської МВА Роман Мрочко, передає Укрінформ.

Як повідомляється, йдеться про двох жінок та чоловіка, які влітку 2022 року обвинувачені працевлаштувалися у псевдоправоохоронний орган – «федеральну міграційну службу ГУ МВД Херсонської області».

«Дві жінки обійняли посади «т.в.о. спеціалістів паспортно-візової служби управління громадської безпеки», чоловік – «провідного спеціаліста-експерта по роботі із співвітчизниками, біженцями та вимушеними переселенцями відділу питань громадянства». Вони видавали адресні довідки, перекладали документи громадян України на російську мову для подальшої видачі паспортів країни-агресорки», - повідомив він.

Також Мрочко додав, що в обов’язки чоловіка входила координація роботи, організація профільних конференцій, семінарів тощо.

Читайте також: СБУ затримала колаборантку, яка очолювала філію Роспошти в Ізюмі

Як повідомили в Херсонській обласній прокуратурі, до суду обвинувальні акти стосовно трьох жителів обласного центру за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося УСБ України в Херсонській області.

Як повідомляв Укрінформ, у березні слідчі Нацполіції повідомили про підозру 8 експосадовцям, які обійняли посади в «органах влади» тимчасово окупованої Херсонщини.