У Вінниці в День Валентина музейники розкажуть про поцілунки неандертальців і вільне кохання

У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї в День святого Валентина під час інтерактивної екскурсії відвідувачам розкажуть про поцілунки неандертальців, вільне кохання, шлюбні традиції та афродизіаки.

Про це у Фейсбуці повідомив Вінницький обласний краєзнавчий музей, передає Укрінформ.

«VIN/VONA та їх стосунки» – вечірня інтерактивна екскурсійна програма, приурочена до Дня святого Валентина. Стосунки між чоловіком та жінкою розвивалися й перевтілювалися у різні «форми взаємодії» протягом століть й навіть тисячоліть. Таємниця взаємин й досі повністю не розкрита, проте ми спробуємо її розгадати. Саме ввечері 14 лютого в романтично-сутінкових залах музею», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що програма «любовної» екскурсії буде насиченою. Так, музейники розкажуть відвідувачам про моногамію й полігамію в царстві тварин і їхні «лицарські» турніри. Також можна буде дізнатися, яким було кохання в часи палеоліту та чи цілувалися неандертальці.

Читайте також: У Запоріжжі через зростання кількості хворих на COVID-19 зачинився краєзнавчий музей

Екскурсоводи познайомлять гостей музею з традиційною українською шлюбною культурою, з шлюбними традиціями ХVІІ ст. на прикладі подружжя вінницького старости Валєнти Алєксандера Каліновського та його дружини Єльжбєти і покажуть які листи писала коханому відома красуня-гречанка ХVІІ ст. Софія Потоцька.

У програмі екскурсії розкажуть і про те, хто першим «просував» ідею вільного кохання, як варити любовне зілля та розкриють секрети афродизіаків.

Тематичну інтерактивну екскурсію до Дня закоханих проводять в музеї не вперше. Торік вона була присвячена історіям кохання знаменитих людей, які мешкали або побували на території Вінниччини.