Фестиваль «Ужгородська палачінта» перенесли через посилення карантину

На Закарпатті через зростання кількості хворих на коронавірус та сезонний грип традиційний фестиваль млинців "Ужгородська палачінта" перенесли з середини на кінець лютого.

Про зміну дати проведення фестивалю з 11-13 на 25-27 лютого у Фейсбуці повідомили його організатори, передає Укрінформ.

"Як повідомив голова облдержадміністрації Віктор Микита, ситуація з поширенням коронавірусної інфекції на Закарпатті – доволі критична. Зараз область перебуває у "помаранчевій" зоні, але уже декілька днів два індикативні показники відповідають червоному рівню епідемічної небезпеки. Дали окреме доручення перевести усі масові заходи в режим здійснення інтернет-стримінгу, скасувати або максимально перевести в режим телефонних або відеоконференцій усі наради тощо. Виходячи з цієї ситуації, ми вирішили перенести фестиваль на кінець лютого", – повідомили організатори, додавши, що сподіваються на розуміння шанувальників.

Читайте також: ДАРТ у травні планує провести фестиваль «Мандруй Україною»

Пройде фестиваль, як і планувалося раніше, у Боздоському парку Ужгорода.

Як повідомляється, "Ужгородська палачінта" – це гастрономічний фестиваль з різноманітною культурною та розважальною програмою, традиційно проходить в Ужгороді у лютому, поєднує загальноукраїнські і закарпатські традиції та сучасні тенденції.

Назва фестивалю походить від угорського слова palacsinta, що означає млинець.