Назвали переможців туристичної премії Ukraine Tourism Awards 2021

Оновлено

Визначилися переможці головної туристичної премії України Ukraine Tourism Awards 2021.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, цьогоріч у 14 номінаціях відзначено кращих гравців ринку, які показали приклад нестандартних рішень та продовжували працювати в умовах коронакризи, намагались підвищувати рівень обслуговування, а також приділили особливу увагу інклюзивному туризму.

Цьогоріч Україна обирала переможців у таких номінаціях: "Найкращий туристичний оператор", "Найкращий заміський комплекс", "Серце авіапростору", "Відкриття року у готельній сфері", "Найсмачніший ресторанний борщ", "Найкращий туристичний медіаблогер", "Місто мого серця", "Регіональний прорив року", "Найкращий екскурсійний гід", "Амбасадор #МАНДРУЙУКРАЇНОЮ", "Найкращий природний парк".

Особлива номінація присвячена розвитку інклюзивного туризму – "Доступний туризм", яка поділена на три підномінації: "Гостинність без меж", "Комфортна ресторація" та "Безбар’єрна культура".

Як і торік брати участь в премії могли всі регіони України, а переможця обрано за принципом більшості голосів, сума яких складається з 50% голосів, що віддані всіма охочими онлайн, та 50% голосів організаційного комітету.

Так, у номінації "Серце авіапростору" перемогу здобула авіакомпанія SkyUp Airlines.

У номінації "Найкращий заміський комплекс" – готель-замок "Вежа Ведмежа" в Карпатах.

У номінації "Відкриття року в готельній сфері" перемогу здобув готель Kyivska Russ Resort Medical & Spa, на Прикарпатті, в Східниці.

"Найкращий туристичний оператор" – туроператор "Відвідай".

"Найкращий екскурсійний гід" – Володимир Казаков, учасник кількох важливих проєктів для розвитку туризму та екскурсійної справи в Кривому Розі.

У номінації "Найкращий природний парк" перемогу здобув Національний природний парк "Сколівські Бескиди".

В номінації "Найкращий туристичний медіаблогер" переміг Євген Синельников, який за останні чотири роки відзняв та випустив 51 випуск програм про подорожі Україною.

У номінації "Найсмачніший ресторанний борщ" переміг ресторан української кухні "100 років тому вперед" – це ресторан української кухні шеф-кухаря Євгена Клопотенка.

У номінації "Доступний туризм. Гостинність без меж" переміг готель Premier Palace Hotel Kyiv. "Доступний туризм. Комфортна ресторація" – "Дзяо-бар". У номінації "Доступний туризм. Безбар’єрна культура" переміг Національний заповідник "Хортиця".

Переможцем у номінації "Регіональний прорив року" став Етнопарк "Ладомирія" – це історико-культурний етнічний простір у м.Радивилів Рівненської обл., на базі якого відроджуються і постають у нових форматах українські традиційні ремесла, вміння, артефакти минулого.

У номінації "Місто мого серця" перемогла Вінниця.

"Амбасадором #МАНДРУЙУКРАЇНОЮ" став Дмитро Комаров – мандрівник, автор і ведучий проєктів "Мандруй Україною з Дмитром Комаровим" та "Світ навиворіт".

Ukraine Tourism Awards 2021 – головна туристична премія України, організована Державним агентством розвитку туризму (ДАРТ) спільно з громадською організацією VISIT Ukraine та Київською туристичною асоціацією.

Захід покликаний звернути увагу на туризм як одну з важливих складових економіки всієї держави.