Хмельниччина пропонує туристам відвідати 12 палаців

На Хмельниччині склали перелік із 12 палаців, які варто відвідати до настання зимових холодів.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів експерт із розвитку туризму в громадах Сергій Толстіхін.

«Хмельниччина має понад 3000 пам’яток культурної та історичної спадщини, серед яких досить багато прекрасних палаців, садиб і маєтків. Пропоную туристам топ-12 із них, які ще можна встигнути відвідати до настання зимових холодів», – зазначив Толстіхін.

Так, експерт радить побачити палац Сангушків в Ізяславі – двоповерховий будинок, що отримав оригінальне планування piano nobile, і не подібний до інших палаців Речі Посполитої. Наразі будівля перебуває у занедбаному стані.

Під час подорожей Хмельниччиною треба відвідати Антонінський палац, неоготичний палац Гіжицького у Новоселиці, палацово-парковий ансамбль «Самчики», садибний маєток Миколи Римського-Корсакова у Голоскові, палац Орловський в Маліївцях, де нині розташований обласний історико-культурний музей.

Окрім того, до переліку потрапили садиба Сцибор-Мархоцького в Отрокові, садиба Корф в Рахнівці, садиба Хелмінських у селі Великий Жванчик, палац Новицьких в Слобідці-Шелехівській.

Натомість у Хмельницькому Толстіхін рекомендує побачити особняки на вул. Грушевського під номерами 95 та 97, що є зразками міської забудови кінця ХІХ – початку ХХ ст.