Кулеба доручив дипломатам докласти зусиль, щоб залишити для українців відкритими кордони

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба доручив усім дипломатичним установам України у країнах Європейського Союзу докласти зусиль, щоб залишити кордони та туристичні можливості для українців відкритими.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство закордонних справ повідомляє у Фейсбуці.

Сьогодні Рада Європейського Союзу затвердила рішення про виключення України із переліку третіх держав, громадяни яких можуть здійснювати несуттєві (туристичні) поїздки до ЄС.

Це рішення було ухвалено з огляду на поточну епідемічну ситуацію в Україні.

«Звертаємо вашу увагу, що офіційна рекомендація Ради ЄС щодо виключення України з «зеленого списку» не означає, що українців чекає тотальне закриття кордонів Євросоюзу. Кожна країна-член ЄС самостійно вирішує на національному рівні, як їй діяти, які обмеження застосовувати чи ні», – ідеться в повідомленні.

Читайте також: Євросоюз вилучив Україну із «зеленого списку» для подорожей

МЗС активно працює над тим, щоб навіть попри виключення України із «зеленого списку», українці могли здійснювати поїздки до країн ЄС.

У зовнішньополітичному відомстві нагадали, що плануючи подорож варто перевірити актуальний режим в’їзду та транзиту до країн на інтерактивній онлайн-мапі МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, 9 листопада Рада ЄС оголосила про вилучення України та Сингапуру з переліку держав і територій, з якими національним урядам країн ЄС рекомендовано поступово скасовувати обмеження на несуттєві подорожі в умовах пандемії.