На Херсонщині підготували курс навчання для гастрономічних гідів

На Херсонщині тренери Всеукраїнської асоціації гідів за підтримки управління культури Херсонської міської ради розробили програму курсу з підвищення кваліфікації туристичних гідів – «Гастрономічний гід».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє офіційний сайт Херсонської міської ради.

«Запрошуємо туристичних гідів Херсона до курсу з підвищення кваліфікації щодо методології організації екскурсій і турів з гастрономічного туризму», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що програму курсу розробили тренери громадської спілки «Всеукраїнська асоціація гідів» за підтримки управління культури Херсонської міської ради, а партнери курсу – проєкти: «ХерсонЪ. Вінтажна кухня», «Дорога вина та смаку Херсонщини» та Херсонський державний аграрно-економічний університет.

Ідея навчального курсу – систематизувати напрацювання рестораторів, гідів, гастроекспертів регіону та розробити нові сучасні гастротури.

Читайте також: У Львові заснували Асоціацію курортів України

Курс триватиме 1,5 місяця. Програма навчання передбачає лекції (онлайн) з української сучасної гастрономії та практичні заняття на базі сучасних ресторанів. Теоретичні заняття – безкоштовні. Практичні – за рахунок учасників навчання.

Заняття проводитимуть кваліфіковані тренери, ресторатори та гастроексперти, зазначається в інформації. Реєстрація слухачів – до 30 вересня 2021 року.