Жовква подякував Албанії за збереження можливостей для відпочинку українців під час пандемії

Заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква подякував Албанії за збереження можливостей для відпочинку українських громадян в умовах жорстких пандемічних обмежень.

Як передає Укрінформ з посиланням на Офіс Президента, про це він сказав під час телефонної розмови з політичним радником, директором з питань комунікацій Офісу Прем’єр-міністра Республіки Албанія Ендрі Фугою.

Жовква переказав слова щирої підтримки албанському народу у зв’язку з лісовими пожежами, що тривають у цій країні, та висловив сподівання щодо успішного подолання їхніх руйнівних наслідків.

Заступник керівника ОП привітав Фугу з обранням Албанії до складу непостійних членів Ради Безпеки ООН на період 2022-2023 років. Він подякував співрозмовнику за чітку підтримку Албанією суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, поінформував про поточну безпекову ситуацію на сході країни та про гуманітарну і безпекову ситуацію на території тимчасово окупованого Криму.

Читайте також: В які країни можуть поїхати українці після двох доз COVID-вакцини

Окрему увагу співрозмовники приділили темі євроатлантичної інтеграції України.

Жовква подякував Албанії за підтримку позиції нашої держави під час підготовки комюніке саміту НАТО, який відбувся 14 червня 2021 року в Брюсселі.

Співрозмовники також висловили взаємну зацікавленість у підтримці активних міжлюдських контактів між країнами, передусім зважаючи на роль Албанії як важливого туристичного напряму для українців. Жовква подякував албанській стороні за збереження можливостей для відпочинку українських громадян в умовах жорстких пандемічних обмежень.

Заступник керівника ОП і радник Прем'єр-міністра Албанії скоординували позиції щодо заходів високого рівня, які плануються найближчим часом.

Як повідомляв Укрінформ, 26 липня Жовква обговорив зі спеціальним радником Президента Північної Македонії з питань зовнішньої політики Гоце Караяновим безпекову ситуацію на сході України та у тимчасово окупованому Криму.