Україна приєдналася до європейської спільноти готелів і ресторанів HOTREC – Держтуризм

Україна стала членом європейської спільноти національних асоціацій готелів і ресторанів HOTREC.

Про це голова Державного агентства розвитку туризму Мар’яна Олеськів повідомила під час пресконференції, передає кореспондент Укрінформу.

"Це дуже великий крок. Ми вступили в HOTREC. Про це дуже багато років усі говорили, але завжди були якісь перепони для того, щоб це зробити. Якщо дуже хотіти, то все вдається, як бачимо. Це велика перемога для нашого готельного середовища", – сказала Олеськів.

Водночас президент Ukrainian Hotel & Resort Association (UHRA) Ірина Сідлецька розповіла, що після вступу до HOTREC Україна отримає можливість постійного моніторингу готельного середовища та підтримку від міжнародних громадських організацій у системному розвитку української готельно-ресторанної галузі.

Читайте також: Для розвитку гастротуризму потрібно виробити культуру споживання автентичної їжі – Олеськів

"Профіль HOTREC – це підтримка та системний розвиток підприємств, що працюють у галузі HoReCa, тобто готелі, ресторани, заклади громадського харчування", – зауважила Сідлецька.

Як повідомлялося, HOTREC – спільнота національних асоціацій готелів і ресторанів у європейському співтоваристві, яка створена в 1979 році в Парижі, а згодом перестворена у 1991 році в Брюсселі. Її членами є 46 національних асоціації в 34 країнах світу. HOTREC позиціонує себе як ескпертну платформу європейської індустрії гостинності.