Морська вода біля пляжів Одеси непридатна для купання – міськрада

Через зливові дощі, що випали протягом останніх днів в Одесі, та скиди поверхневих вод у прибережну зону Чорного моря, ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області рекомендує тимчасово утриматися від купання на місцевих пляжах до особливого розпорядження.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міськради, передає Укрінформ.

"Через зливові опади, які пройшли в Одесі 12-13 червня, велика кількість поверхневих вод потрапила в акваторію міських пляжів. Тому рекомендовано тимчасово утриматися від купання в морі", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що рекомендація Держпродспоживслужби – запобіжний захід "з метою недопущення погіршення епідеміологічної ситуації в літній період та профілактики захворювань, які передаються водним шляхом".

Читайте також: Лише шість одеських пляжів отримали цьогоріч санітарні паспорти

Нагадаємо, фахівці ДУ "Одеський обласний лабораторний центр МОЗ України" та Держпродспоживслужби моніторять якість морської води за санітарно-мікробіологічними показниками у 22 визначених контрольних точках Одеси та області. Зокрема, біля міських пляжів "Лузанівка", "Ланжерон", "Відрада", "Дельфін", "Аркадія", "Чайка", "Курортний", "Золотий берег" та інших.