На Прикарпатті влаштують фестиваль "Весела копиця"

У місті Долина на Івано-Франківщині, яке претендує на звання медової столиці Карпатського краю, 5-6 жовтня відбудеться Міжнародний фестиваль гумору і сатири "Весела копиця".

Про це повідомляється на сайті проєкту "Малі міста – великі враження". 

"Долина давно прагне здобути звання медової столиці Карпатського краю, щороку тут проводиться не один фестиваль органічної продукції та товарів медівництва та пасічництва, але саме Фестиваль гумору і сатири вважається найбільшою інновацією у сфері подієвого туризму", - йдеться в повідомленні.

У Міжнародному фестивалі гумору і сатири "Весела копиця" візьмуть участь запрошені карикатуристи з різних країн Європи та України.

Під час фестивалю відбудеться підсумковий концерт переможців декількох заходів: фестивалю гумору і сатири для найменших жителів міста "Весела копичка", конкурсу сатиричного рисунку "Джмелик", а також конкурсу сатиричної фотографії з однойменною назвою "Весела копиця".

Читайте також: На фестивалі гарбуза в Чернівцях представили десятки страв

Для глядачів та учасників працюватимуть різні локації: створення арт-зони "Карикатура на Медовій алеї", аукціон "Купи рисунок – подаруй надію", флешмоб "Мурал у Долині", підсумковий концерт переможців попередніх етапів "Веселої копиці" та запрошених гумористів.

Крім того, в програмі – дитяче свято, гумористична олімпіада, вистава-комедія, кінотеатр просто неба, майстер-класи запрошених карикатуристів.

Як зазначили організатори, фестиваль проводиться для поширення інформації про м. Долина як медову столицю Карпатського краю, збільшення можливостей подієвого туризму, підтримки гумористичних традицій Бойківського краю.