Сума туристичного збору в Києві зросла на 35%

За перший квартал 2019 року сума туристичного збору в Києві зросла на 35%, як порівняти з аналогічним періодом минулого року.

Про це повідомляє Управління туризму та промоцій КМДА у Facebook

"Якщо туристичний потік не зміниться, то за рік Київ збере 45-50 млн гривень (для порівняння, у минулому році було зібрано 25,3 млн гривень туристичного збору)", - йдеться в повідомленні.

В Управлінні зазначили, що підвищення ставки туристичного збору не вплинуло на кількість туристів у Києві.

"В столиці одна з найнижчих ставок туристичного збору в світі. Введення туристичного збору – практика всього світу щодо розвитку міст. От і для Києва 14 лютого 2019 року Київрада затвердила нові ставки туристичного податку, які склали: 1% – для іноземців та 0,4% – для українців", - повідомили в КМДА.

Читайте також: У Запорізькій області вдвічі зросли надходження від туристичного збору

Водночас зазначається, що близько 70% хостелів в Україні працюють у тіні, не сплачуючи туристичний збір та податки. Для легалізації хостелів потрібно прийняти закони, де вперше буде юридичне визначення поняття "хостел", як це вже давно зроблено в Європі. Такими законами можуть стати зміни до ЗУ «Про туризм» та ЗУ "Про житлово-комунальні послуги".

Крім цього, Київ створює "Реєстр хостелів міста", які працюють офіційно та сплачують туристичний збір. Скоро їх можна буде побачити на сайті Управління туризму та промоцій КМДА.