Туристичний сезон у Чернівцях відкриють фестивалем

До відкриття буковинського туристичного сезону у Чернівцях 13 квітня відбудеться фестиваль, де представлять різні принади краю.

Про це на прес-конференції розповів начальник відділу з питань туризму Чернівецької облдержадміністрації Володимир Фурдига, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Фестиваль до відкриття туристичного сезону у Чернівцях проведемо 13 квітня. На ньому представники наших громад будуть представляти свої туристичні принади. Родзинкою фестивалю стане повітряна куля, яку встановлять на Соборній площі", - сказав Фурдига.

Організатори фестивалю очікують гостей з Прикарпаття, Закарпаття, Львівщини, а також з Харківщини та Київщини.

Цього туристичного сезону акцент робитимуть на внутрішньому туризмі, зокрема, цікавих маршрутах в межах ОТГ, кулінарному мистецтві та народних промислах. Лісівники готують рекреаційні зони, де зможуть приймати туристів. Розвиватимуть також екстремальний туризм.

Читайте також: Миколаївський фестиваль повітряних зміїв потрапив до світових календарів

"Молодь запрошуємо до нас на Дністер-фест влітку. У серпні відбудеться традиційний фестиваль на Томнатику (гора в Карпатах, на вершині якої розташована покинута база радянської ППО "Памір" - ред.) буде розмальований ще один купол", – поінформував Фурдига.

Водночас, за його словами, серед проблем, які залишаються невирішеними, – відсутність зручного транспортного сполучення з Чернівецькою областю. "Ми клопочемо про відновлення потяга на Ужгород", - додав начальник відділу з питань туризму Чернівецької облдержадміністрації.

Також він повідомив, що цьогоріч на розвиток туристичної галузі Буковини виділено мільйон гривень.